Κοντά σε επίπεδα ρεκόρ εξακολουθούν και διαμορφώνονται οι τιμές του κακάο μετά τα ιστορικά υψηλά που έπιασαν τον Απρίλιο, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για νέες ανατιμήσεις σε προϊόντα σοκολάτας εν μέσω του καλοκαιριού. Οι κλιματολογικές συνθήκες που έχουν επηρεάσει την παραγωγή σε συνδυασμό με κερδοσκοπικές κινήσεις σε χώρες όπου παράγεται το κακάο, με εμπόρους να μη διαθέτουν στην αγορά μεγάλες ποσότητες εκτιμώντας ότι θα πιάσουν καλύτερες τιμές αργότερα, έχουν συμβάλλει στο να διατηρούνται οι τιμές στα επίπεδα άνω των 9.200 δολαρίων ο μετρικός τόνος. Πρόκειται για υπερδιπλάσιες τιμές από τις αρχές του έτους και υπερτριπλάσιες τιμές από τα 2.500 δολάρια που κόστιζε ο τόνος πριν από λίγα μόλις χρόνια, παρά την υποχώρηση των τιμών από το ρεκόρ των 11.000 δολαρίων ανά τόνο του Απριλίου.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ