• Τι ενώνει τρεις πρώην πρωθυπουργούς εν μέσω καύσωνα στο Πολεμικό Μουσείο; Η αγάπη τους για τον νυν Πρωθυπουργό.
  • Να είσαι ένας από τους πιο θρυλικούς κυνηγούς ναζί μεταπολεμικά στον κόσμο. Να έχεις υποφέρει από τον μεγαλύτερο εφιάλτη του πλανήτη, τον ναζισμό. Και να λες πως θα στηρίξεις Λεπέν γιατί η Αριστερά στη Γαλλία είναι αντισημιτική, αυτά που λέγανε και για τον Κόρμπιν στην Αγγλία δηλαδή. Αφωνος.
  • Σαράντα χρόνια από την πρώτη επίσκεψη του μπαμπά Λεπέν στην Αθήνα και φτάσαμε η κόρη του να είναι προ των πυλών κυβερνησιμότητας στη Γαλλία. Φτάσαμε να το σκέφτεται μέχρι και ο σκηνοθέτης Ματιέ Κασοβίτς που του χρωστάμε την ταινία «Μίσος», την καλύτερη ανατομία του σκληρού Παρισιού και της υποφωτισμένης ζωής των μεταναστών του. Αφωνος δύο.
  • Ο σκηνοθέτης, παραγωγός και δημιουργός μαζί με τη γυναίκα του Ηρώ, Γιώργος Σγουράκης, έφτιαξε μια κιβωτό Πολιτισμού με τη σειρά «Μονόγραμμα» που για χρόνια προβαλλόταν στην ΕΡΤ. Του χρωστάμε πορτρέτα μεγάλων Ελλήνων, αλλά και λιγότερο γνωστών αλλά σημαντικών στα πεδία τους. Ο Σγουράκης έφυγε την Τρίτη για πάντα. Φανατικός και της εφημερίδας μας – είχε πείρα αφού δούλεψε στην «Ελευθερία» του Κόκκα δίπλα στον πρύτανη των μικροπολιτικών στηλών και γενικά Γιώργη Ανδρουλιδάκη. Τον αποχαιρετάμε και από εδώ.
  • Είναι πάντα εκεί, αθόρυβη. Σε μια μικρή αυλή στο σπίτι σου, στο χάος της τσιμεντούπολης. Κόντρα στην εποχή της ταχύτητας, κινείται αργά και λίγο. Τρώει τα ελάχιστα (μαρούλι και νερό), δεν διεκδικεί. Η τόσο αθόρυβη παρουσία της γίνεται – ένα πρωί που φεύγει – τόσο έντονη. Και τότε αντιλαμβάνεσαι τη δύναμη μιας χελώνας που για σαράντα χρόνια ήταν εκεί μαζί σου.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ