Η σωστή διατροφή αποτελεί σημαντικό εργαλείο για να παραμένουν δυνατοί οι survivors (επιβιώσαντες) από τον καρκίνο. Οι ειδικοί μάλιστα επισημαίνουν ότι εκείνοι που επιλέγουν να βάζουν στο καθημερινό τους πιάτο σωστές και ωφέλιμες τροφές, όχι μόνον θα νιώθουν καλύτερα μετά την ανάρρωσή τους, αλλά παράλληλα θα χτίζουν μία ασπίδα έναντι της πιθανότητας επανεμφάνισης της νόσου αλλά και άλλων ασθενειών. Τα παραπάνω σημειώνει η Mary-Eve Brown, διαιτολόγος που ειδικεύεται στη διατροφή των ασθενών στο Κέντρο Καρκίνου «Kimmel» του παγκοσμίου φήμης Johns Hopkins, διευκρινίζοντας εντούτοις πως δεν υπάρχουν «χρυσές» δίαιτες και μαγικές συνταγές. Αντιθέτως, οι survivors μπορούν να επωφεληθούν από δοκιμασμένες τροφές, που τεκμηριωμένα ενισχύουν τον οργανισμό.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ