Στη λίστα με τα 3.618 προϊόντα που ήδη προστατεύονται μπαίνει και η φάβα Αμοργού καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την προσθήκη της «Φάβας της Αμοργού/Fava tis Amorgou» στο μητρώο Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ). Η γεωγραφική περιοχή στην οποία καλλιεργείται το φυτό είναι το νησί της Αμοργού. Πρόκειται για έναν τοπικό πληθυσμό μπιζελιού του φυτού pisum sativum που καλλιεργείται στο νησί της Αμοργού από τις αρχές του περασμένου αιώνα και ο οποίος έχει προσαρμοστεί εξαιρετικά καλά στις εδαφοκλιματικές συνθήκες του νησιού. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των σπερμάτων είναι η υψηλή περιεκτικότητα πρωτεϊνών που μπορεί να αποδοθεί κυρίως στη χαμηλή σχετική υγρασία και την υψηλή θερμοκρασία, χαρακτηριστικό του ξηρού και ζεστού κλίματος του νησιού.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ