Τη λένε «μπατάλα», ίσως γιατί είναι μεγάλη, κακομούτσουνη, με ακανόνιστο σχήμα και άχαρη – αν μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει έτσι ένα λαχανικό. Εχει βέβαια και πιο επίσημο όνομα: τη λένε και «ντομάτα της Βραυρώνας» – γιατί πιστεύεται ότι πρόκειται για παμπάλαια ποικιλία που στο κομμάτι αυτό της Αττικής βρήκε τις ιδανικές συνθήκες για να αναπαραχθεί. Αυτό που τη χαρακτηρίζει είναι το λεπτό της φλούδι και η μεστή της γεύση. Το ίδιο ισχύει και για τις μεσσηνιακές – λίγο πιο ροζ αλλά με άρωμα και γεύση… ντομάτας, όπως τα θυμούνται οι παλαιότεροι.
![](/wp-content/themes/whsk_taneagr/common/imgs/nealaptop.png)
![](/wp-content/themes/whsk_taneagr/common/imgs/neaportrait.png)
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ