Το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής (INE) της Ισπανίας μόλις δημοσίευσε τα πρώτα στοιχεία που επιτρέπουν τη μέτρηση του αντίκτυπου ενός από τα βασικά μέτρα που εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση για τον περιορισμό του πληθωρισμού των τροφίμων: την εξάλειψη του ΦΠΑ στο ελαιόλαδο. Και το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: αν και η φορολογική μείωση κατάφερε να αμβλύνει μέρος της έντασης στις τιμές, ήταν ανεπαρκής, αφού το ελαιόλαδο εξακολουθεί να είναι 38,3% πιο ακριβό από ό,τι πριν από έναν χρόνο.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ