Από τις αρχές του 2018 υπάρχει ένας νόμος στην Ελλάδα που απαγορεύει στα εστιατόρια και τις ταβέρνες τη χρήση του λαδόξιδου στη χύμα μορφή. Ορίζει ότι υποχρεωτικά θα πρέπει να σερβίρουν σε μικρές σφραγισμένες συσκευασίες μιας χρήσης με τυποποιημένο και εγκεκριμένο ελαιόλαδο έως 50 ml. Υπολογιζόταν όταν ψηφίστηκε η εν λόγω ρύθμιση, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα τυποποιούνταν κάθε χρόνο πάνω από 10.000 τόνοι ελαιόλαδου, δηλαδή περίπου το 4%-5% της ετήσιας παραγωγής της χώρας. Η διάταξη προέβλεπε και πρόστιμα, από 500 ευρώ έως 2.000 ευρώ ανά παράβαση. Είχε δε ως στόχο να προωθήσει το επώνυμο ελαιόλαδο στα εστιατόρια, με στόχο τη δημιουργία συνείδησης σαν αυτή που αναπτύχθηκε με το εμφιαλωμένο κρασί στον έλληνα πελάτη, αλλά να χτιστεί και η φήμη του ελληνικού ελαιόλαδου στους εκατομμύρια ξένους τουρίστες.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ