Σήμερα ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται προς τα τεχνητά γλυκαντικά και υποκατάστατα ζάχαρης σε μια προσπάθεια να πετύχουν μείωση του πλεονάζοντος βάρους τους. Είτε ως συνθετικά υποκατάστατα (σακχαρίνη, ασπαρτάμη, στέβια, σουκραλόζη, ακεσουλφάμη) είτε ως φυσικά γλυκαντικά από χυμούς φρούτων, γλυκόριζας και άλλες πηγές, τα προϊόντα αυτά είναι ευρέως διαθέσιμα στην αγορά. Τελευταία αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον η επίδρασή τους στο εντερικό μικροβίωμα ή εντερική μικροχλωρίδα. Το εντερικό μικροβίωμα αποτελεί το σύνολο των βακτηρίων στον μικρόκοσμο του εντέρου, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην απορρόφηση και τον μεταβολισμό των θρεπτικών συστατικών και κατά συνέπεια στην εξέλιξη και των καρδιαγγειακών παθήσεων όπως η υπέρταση και η στεφανιαία νόσος.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ