Το ντιμπέιτ των υποψήφιων προέδρων του ΠΑΣΟΚ ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, τόσο σε επικοινωνιακό επίπεδο όσο και σ’ εκείνο της πολιτικής ουσίας. Οι έξι διεκδικητές της αρχηγίας κατόρθωσαν να κάνουν έναν ενδιαφέροντα διάλογο πάνω στις προτάσεις τους για το πρόγραμμα και την πολιτική ταυτότητα του Κινήματος και ταυτόχρονα προσέφεραν σε όσους παρακολούθησαν την τηλεμαχία τους ένα ζωντανό τηλεοπτικό προϊόν – δείχνοντας πως υπάρχει κι άλλος τρόπος να διασταυρώνουν οι πολιτικοί τα ξίφη τους προεκλογικά μέσα σε ένα στούντιο εκτός από τους παράλληλους μονολόγους.

Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να δημιουργήσει ένα θετικό προηγούμενο στην πολιτική αντιπαράθεση, το οποίο σίγουρα δεν πρέπει να πάει χαμένο. Και κατόρθωσε να αυξήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για την εσωκομματική του μάχη, που θα διεξαχθεί σε δέκα μέρες. Αν μάλιστα συγκρίνει κανείς την εικόνα που εξέπεμψε το Κίνημα με εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες, το πλεονέκτημα το οποίο έχει αποκτήσει φαίνεται ακόμη καθαρότερα.

Γι’ αυτό, όλοι οι εμπλεκόμενοι, από τους υποψήφιους αρχηγούς μέχρι το τελευταίο στέλεχος και μέλος, οφείλουν να διασφαλίσουν πως το κόμμα δεν θα χάσει την ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά του: την ευκαιρία να επιστρέψει ως ηγέτιδα δύναμη στον χώρο της Κεντροαριστεράς και να συμβάλει στην ανασύσταση ενός εναλλακτικού πόλου στο κομματικό μας σύστημα. Οι προσδοκίες έχουν αυξηθεί και μαζί μ’ αυτές η ευθύνη του ΠΑΣΟΚ.