• Ξαναχτύπησαν. Επανεμφανίστηκαν. Με άλλη λεοντή αλλά με τον ίδιο σκοτεινό ρόλο. Τώρα χτύπησαν στα Σεπόλια, σε μια δομή προσφύγων σε μια πολυκατοικία με την πρόφαση πως έκαναν θόρυβο τα παιδιά τους. Κάτω από αυτό προφανώς υπάρχει κάτι άλλο: Η υφέρπουσα μα πάντα παρούσα κοινωνική Ακροδεξιά. Μην ξεχνιόμαστε. Και μην ξεχνάμε.
  • Πώς γίνεται ο κόσμος να θέλει σταθερότητα και την ίδια ώρα να αθροίζεται ένα 20% στο ρεύμα του ανορθολογισμού;
  • Αν παγιωθεί η δομή Κασσελάκη στα νέα γραφεία που νοίκιασε, θα μιλάμε για ΣΥΡΙΖΑ Ταύρου και για ΣΥΡΙΖΑ Κουμουνδούρου;
  • Απόψε ο ποιητής Βαγγέλης Χρόνης παρουσιάζει με εκλεκτή παρέα – ανάμεσά τους ο δικός μας πολυσχιδής Θανάσης Νιάρχος – το νέο του (11ο ποιητικό) βιβλίο «Η έφιππη ψυχή» στο Μουσείο Ακρόπολης. Αξίζει το κράμα ευαισθησίας και στοχασμού του Χρόνη.
  • «ΤΑ ΝΕΑ» το έκαναν θέμα και σωστά. Εχει τίτλο «Οι γενιές συνομιλούν: Οι έφηβες και οι έφηβοι ρωτούν τους αντιστασιακούς της χούντας». Και είναι πρωτοβουλία εξαιρετική της Τεχνόπολης του Δήμου Αθήνας. Εδώ, ανάμεσα σε άλλους αντιστασιακούς, μιλάει ο Γιάννης Ξαρχουλάκος, φίλος και στέλεχος του ΣΦΕΑ (Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974). Λαϊκό παιδί τότε και πολύ νέο, συνελήφθη αμέσως με την έναρξη της εφιαλτικής χούντας και στα 17 έφτασε να απολογείται σε έκτακτο στρατοδικείο (κρατήθηκε σε φυλακές περίπου 6 χρόνια!). Τα τεκμήρια προφορικής ιστορίας στο YouΤube.
  • Ορισμένοι από εμάς, διαμορφωμένοι κάπως διαφορετικά, βλέπουμε ως λαϊκό μόνο κάτι σαν το παρακάτω, χωρίς παραλλαγές. Είναι η διαφορά ενός πράγματος που έχει διατυπωθεί σαφώς με κάτι που αιωρείται. Το λέω με αφορμή μια κουβέντα που έχει ανοίξει για το λαϊκό σύγχρονο τραγούδι.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ