Τα βιβλία του για τον διατροφικό πολιτισμό της χώρας μας και ιδιαίτερα της Κρήτης μέσα από απλές συνταγές μαζί με το ιστορικό και κοινωνικό τους πλαίσιο, άνοιξαν τον δρόμο. Ο δημοσιογράφος-ερευνητής Νίκος Ψιλάκης που έφυγε πριν από λίγες ημέρες αποθησαύρισε και διέσωσε κρίσιμες πλευρές της παράδοσης. Ποιο έθιμο του έκανε εντύπωση; «Ο περισχοινισμός. Μαυρομαντιλούσες γυναίκες έζωναν με νήματα ολόγυρα το χωριό για να δημιουργήσουν έναν νοερό προστατευτικό κύκλο που θα κρατήσει μακριά το κακό».

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ