Το ράλι στις τιμές πρώτων υλών ωθεί τις εταιρείες σοκολάτας και ειδών ζαχαροπλαστικής να επενδύσουν στη χρηματοδότηση για την εύρεση εναλλακτικών συστατικών. Η Mondelez International ήταν μεταξύ των επενδυτών που συμμετείχαν σε γύρο χρηματοδότησης αξίας 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων για τη νεοφυή επιχείρηση κακάο Celleste Bio νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ενώ η βρετανική εταιρεία συστατικών τροφίμων Tate & Lyle ανακοίνωσε επίσης ότι συνεργάστηκε με την BioHarvest Sciences για την ανάπτυξη γλυκαντικών από συνθετικά μόρια φυτικής προέλευσης. Οι κινήσεις έγιναν καθώς οι τιμές στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για κακάο ξεπέρασαν τα 10.000 δολάρια ανά τόνο, συνεχίζοντας το ράλι που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο. Τον Απρίλιο οι τιμές για το βασικό συστατικό της σοκολάτας ξεπέρασαν τα 12.000 δολάρια ανά τόνο.
Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ