Ολο και περισσότερο τα μαζικά ήθη και οι ανάπαυλες του Νεοέλληνα συνδέονται αν δεν ταυτίζονται με το φαγητό. Μαζί με αυτό δεν είναι τυχαίο που φουντώνουν οι ειδικοί γεύσης, οι τηλεσέφ, οι food bloggers. Πίσω από μια τίμια προσέγγιση της εστίασης και του φαγητού ως συνάντησης της κοινότητας, κρύβεται και μπόλικη κερδοσκοπία και μια εκ του πονηρού αισθητικοποίηση των πιάτων, των συνταγών της «μαμάς μαγείρισσας». Μια αντεστραμμένη εξωτικοποίηση του «μουσακά – ευλογία!» και μια ρομαντικοποίηση του καθημερινού μενού των σπιτιών. Μην το κάνουμε θέμα, το φαγητό είναι βασικό και ουσιαστικό ως μέρος της ζωής αλλά και γόνιμο πεδίο για μια μοντέρνα τάση ενός γαστριμαργικού νεοφολκλόρ.               

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ