Ο καφές σερβίρεται σε πορσελάνινο φλιτζάνι με ασορτί πιατάκι. Καπουτσίνο ζεστός, χορταστικός, μυρωδάτος. Ξεχειλίζει σχεδόν από την κούπα με σαντιγί στο επάνω μέρος και κανέλα, η οποία σκορπίζει ένα θαυμάσιο άρωμα στον χώρο. Στα καλά café ή στις πολυτελείς αίθουσες των ξενοδοχείων (εκεί όπου το καφεδάκι το πληρώνεις χρυσάφι) καλούνται οι «σπεσιαλίστες» να δημιουργήσουν διάφορα περίτεχνα σχήματα στην επιφάνεια του ροφήματος. Τελικά δεν παίζει ρόλο μόνο το άρωμα και η γεύση, αλλά και η εμφάνιση «δείχνουν» όλοι στο Athenee. Είναι ένα «παιχνίδι» υψηλής αισθητικής και αυτό. Ετσι ακριβώς γίνεται και με το τσάι. Είτε το απολαμβάνεις με γεύση… ελληνική σε μια κουλτουρέ τύπου τσαγερί στα Εξάρχεια ή το Θησείο, είτε στο πολυτελές Winter Garden της Μεγάλης Βρεταννίας στο Σύνταγμα. Στα πορσελάνινα πιατάκια ή στο ασημένιο σταντ, χιλιάδες γλυκάκια, μαρμελάδες, κρέμες για τα ψωμάκια, παστάκια κ.λπ. Το afternoon tea είναι μια εξαιρετική διαδικασία, μια ιεροτελεστία που τα «σπάει» στο εμβληματικό Claridge’s του Λονδίνου. Προσωπικά μου αρέσει ο χώρος για καφέ και τσάι στο Mandarin Oriental της βρετανικής πρωτεύουσας στο Knightsbridge, ή μέσα στο Harrods. Αυτές τις τελευταίες ημέρες, όλοι αισθανόμαστε την ανάγκη να απολαύσουμε έναν ωραίο, ζεστό καφέ, μια σοκολάτα βιενουά (η σαντιγί «παίζει» πολύ με το κρύο), ένα τσάι είτε το κλασικό αγγλικού τύπου, είτε με αρώματα, βότανα, το black ή green tea.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ