Μπορεί η κρητική διατροφή να έγινε διάσημη, περιζήτητη, ακόμα και μόδα (μετά την αναγνώριση της συμβολής της στην καλή υγεία), για τους παλιούς Κρητικούς όμως αυτή είναι η καθημερινότητα, η ζωή τους. Ασκόλυμπροι, σταμναγκάθια, παπούλες, λαγουδόχορτα, μάραθα, κουτσουνάδες και άλλα περίπου 120 άγρια βρώσιμα χόρτα αποτελούν βασικό μέρος του κρητικού τραπεζιού, συμμετέχοντας σε πολλά πιάτα – όχι σαν σαλάτα, αλλά βρασμένα ή «τσιγαριαστά» (τσιγαρισμένα σε λάδι) ή μαγειρεμένα με κρέας, ψάρι και όσπρια.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ