Η αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για αβοκάντο έχει οδηγήσει σε σημαντικές οικονομικές ευκαιρίες, αλλά και σε σοβαρές περιβαλλοντικές προκλήσεις. Οι καλλιέργειες απαιτούν τεράστιες ποσότητες νερού, ενώ η εντατική χρήση χημικών ουσιών οδηγεί σε υποβάθμιση του εδάφους. Συνολικά, η παραγωγή αβοκάντο προσφέρει οικονομικά οφέλη, αλλά η βιωσιμότητά της εξαρτάται από την εφαρμογή περιβαλλοντικά υπεύθυνων πρακτικών. Το 2016 ιδρύθηκε ο WAO, συντομογραφία του Παγκόσμιου Οργανισμού Αβοκάντο που περιλαμβάνει παραγωγούς και εισαγωγείς από την Αυστρία μέχρι την Τανζανία και σκοπός του είναι να προωθήσει την κατανάλωση αυτού του φρούτου και να δημοσιεύει μελέτες που αναδεικνύουν τα οφέλη του και δίνουν εξηγήσεις για τα πιο αμφιλεγόμενα στοιχεία.


Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.
Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε
Ή εγγραφείτε
Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ