Ο Ρούντολφ Χας ήταν ταχυδρόμος σε μια αγροτική περιοχή της Καλιφόρνιας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1920 και είναι αυτός που μέσα από διαδοχικά μπολιάσματα της ποικιλίας αβοκάντο Fuerte, που ήταν η πιο δημοφιλής της εποχής, έφτιαξε μια νέα ποικιλία, η οποία μπορεί να διατηρήσει για εβδομάδες τη φρεσκάδα της, είναι εύκολη στη μεταφορά και αναπτύσσεται σε διάφορα κλίματα. Είναι το αβοκάντο Χας, της ποικιλίας που κυριαρχεί σήμερα κατέχοντας το 95% του παγκόσμιου εμπορίου του συγκεκριμένου φρούτου. Ο Ρούντολφ Χας πέθανε 17 χρόνια μετά την ανακάλυψή του, έχοντας κερδίσει μόλις 4.800 δολάρια από τις πωλήσεις των σπόρων (ένα δολάριο ο σπόρος) αυτής της ποικιλίας αβοκάντο.

Το παρόν άρθρο, όπως κι ένα μέρος του περιεχομένου από tanea.gr, είναι διαθέσιμο μόνο σε συνδρομητές.

Είστε συνδρομητής; Συνδεθείτε

Ή εγγραφείτε

Αν θέλετε να δείτε την πλήρη έκδοση θα πρέπει να είστε συνδρομητής. Αποκτήστε σήμερα μία συνδρομή κάνοντας κλικ εδώ